fredag 24 februari 2017

Våga vila - En svårlärd läxa

Den senaste veckan har jag legat mer eller mindre nerbäddad och kurerat mig mot en förkylning. Dock var en promenad om dagen beordrad av min tränare så jag i alla fall inte skulle glömma bort världen utan för min lilla stuga. Det vat självklart väldigt lugna promenader och för mig är det just det som är utmaningen, att ge mig själv tiden att ta det lugnt och inte börja belasta kroppen för tidigt.

Det är något jag gjort fel många gånger tidigare i min karriär, visst ibland kan det funka att chansa lite, men i långa loppet är det absolut ingenting jag rekommenderar. Jag började vid samma tid förra året få problem med diverse sjukdomar och infektioner. Rio närmade sig snabbt vilket gjorde att jag ville tillbaka till träning så fort som möjligt. Jag gav inte kroppen den tid den behövde för att återhämta sig fullt, vilket gjorde att jag aldrig blev riktigt frisk. Så blev det så att ju oftare jag blev sjuk, desto stressigare blev det vilket bara gjorde att jag blev mer sjuk.

Att våga vila, om man så har en känning, är sjuk eller när man helt enkelt inte orkar, har kommit att bli en av de viktigaste men också svåraste läxorna jag lärt mig under min karriär. Jag vill ju alltid träna, det är ju då jag mår som bäst, men man måste alltid lyssna på kroppens signaler annars kan det tillslut gå värre än att man är sjuk en längre tid.

Så mitt tips till er är alltså, våga vila! Trevlig helg allesammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar