onsdag 21 september 2016

Paralympics i Rio 2016

För några dagar sedan avslutades världens tredje största idrottsevenemang, Paralympics, som denna gång gick av stapeln i Rio de Janeiro. En tävling som varit mitt mål under fyra års tid. Att jag efter en säsong fylld med sjukdom och otur missade att ta mig dit var min karriärs största bakslag, det var i alla fall vad jag kände efter att jag fick beskedet. Att jag svikit alla mina sponsorer, min klubb, min tränare, alla som trott på mig och mina nära och kära som alltid stöttat mig när jag behövt det.

Men det var tack vare stödet från alla dessa människor som gjorde att jag tog mig ur de tankarna och kom ut på andra sidan ännu mer målmedveten och ännu mer säker på att jag verkligen gjort allt jag kunnat dessa fyra år sedan det förra Paralympics i London 2012 där jag blev 13e man på 100m. Allt jag gjort sedan dess har varit för att förbereda mig så att jag ska kunna prestera bättre i Rio. Med allt detta i ryggen är jag mer taggad än någonsin inför de kommande åren mot Paralympics i Tokyo 2020!

Men tillbaka till Rio. Ni som följde friidrottstävlingarna kanske märkte att jag ändå var med på ett hörn. Det var några veckor efter beskedet att jag inte kom med till Rio som SVT hörde av sig och undrade om jag inte kunde tänka mig att ställa upp som expertkommentator och kommentera friidrotten under Paralympics tillsammans med Jakob Hård. Väldigt överraskad, ärad och lite smått nervöst inför vad som komma skall tackade jag ja.

Att få vara en av dem som förmedlade de otroliga prestationerna som utfördes i Rio och delge all den erfarenhet och information jag samlat på mig under alla år var en grymt härlig känsla. Att sedan få jobba tillsammans med en så otroligt duktig och erfaren kommentator som Jakob Hård och resten av kommentatorerna och gänget som gjorde sändningarna så himla bra, som gjorde det hela ännu mer minnesvärt.

Paralympics i Rio kommer vara något jag minns med glädje, trots att jag inte lyckades helt med det mål jag siktat på under fyra år. Vill passa på att tacka alla som stöttat mig hittills, utan er hade jag aldrig tagit mig så långt som jag har.

Nu är det dags att titta framåt och planera mot att bli så bra som jag kan bli till Paralympics i Tokyo 2020, nu kör vi! :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar