onsdag 8 februari 2017

En händelserik helgDet blev en tidig morgon i fredags då jag skulle med tåget vid klockan sex mot Bollnäs och SM-veckan. Tågresan går finfint och efter ungefär sju timmar anländer jag i staden jag varit många gånger tidigare. Anledningen till det är att para-friidrottslandslaget hade sin bas här uppe när jag för tio år sedan kom med i gänget. Denna gången var anledningen en helt annan då jag skulle kommentera SM-finalen i rullstolsinnebandy mellan Nacka HI och Parasport Eskilstuna.

Jag var där uppe i god tid för att hinna läsa på och förbereda mig lite extra men också för att jag ville hinna prata lite med lagen innan för att bilda mig en god uppfattning om hur dagsformen är för lagen. De är så jämna så känslan var att det var just dagsform som skulle avgöra.
Med facit i hand kom det också att bli en jättejämn match där bägge lagen hade många fina chanser men efter både full tid och förlängning stod det 0-0. Matchen avgjordes därmed på straffar där Nacka HI drog det längsta strået och vann 2017 års SM i rullstolsinnebandy. Därmed var också mitt andra uppdrag som kommentator för SVT till ända.


Dagen efter styrde jag kursen mot Linköping för att hålla föreläsning för Unga Funkisar. Väl där möttes jag av härliga människor som satt och åt lunch. Efter det var jag medbjuden på en av deras aktiviteter, bowling, vilket var jättekul! 
När bowlingen vart avslutad gick vi tillbaka så var det dags för min föreläsning. Jag pratade om mig, vem jag är, vad jag gör, om mina erfarenheter och mitt sett att se på saker och ting. Fick ett jättebra gensvar och många frågor, precis som jag vill ha det! Efter att jag pratat klart vart det så dags för middag och hemfärd för min del.

Min hemfärd höll dock på att få ett snopet slut innan den knappt hunnit börja då det snöat under dagen. Inga mängder men tillräckligt för att det skulle bli lite halt o snöslask. Det räckte för att nästan sätta stopp för mig när jag skulle ta mig upp för en brant backe. Jag försökte och försökte men gled ner igen... som tur väl är så fick jag tillslut tag i ett räcke så jag kunde dra mig upp.
Resten av resan gick utan problem och väl hemma i Växjö märkte jag att det kommit snö där med, inte heller här speciellt mycket men tillräckligt för att stoppa mig från att ta mig hem på egen hand (i alla fall inom rimlig tid). Fattade ett snabbt beslut om att ta taxi den korta vägen hem. 
Söndagen spenderades inomhus i hopp om att snön snart försvinner igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar